Новина: Информационният център завърши първия едномесечен цикъл на представяне на европейските фондове
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 03 July 2012 - 17:51:32


Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик завърши успешно днес първия цикъл от събития, организирани в единайсетте общини на Пазарджишка област в периода 4 юни – 3 юли.Участие в единайсетте срещи в общините от Пазарджишка област взеха общо 236 души, съобщиха от центъра. От там отчитат, че са създадени  партньорски отношения с общинските и местни структури на централните администрации, с образователни институции, читалища и неправителствени организации. Така екипът е направил крачка към постигането на една от главните цели, а именно разпознаваемостта на ОИЦ – Пазарджик като място, където всеки може да получи информация за Европейския съюз, Структурните и Кохезионния фонд, Националната стратегическа референтна рамка , оперативните програми на ЕС в България.
Последното събитие днес се е състояло се в конферентната зала на хотел «Тракия» в Пазарджик и на него са присъствали 21 души, сред които представители на общинската администрация, на дирекциите «Социално подпомагане», «Бюро по труда», на образователни институции и неправителствения сектор.
Освен функциите, дейността и по-значимите резултати от работата на центъра, на днешната среща експертите са представили и възможностите за кандидатстване по схема «Образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства» по приоритетна ос 4, област на интервенция 4.1. на ОП «Развитие на човешките ресурси». Срещата е завършила с презентация на проект „Енергийно обновяване на българските домове” по ОП „Регионално развитие. Проектът дава възможност на сдружения на собствениците в многофамилни жилищни сгради, отговарящи на определени условия, да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ от ЕС за прилагане на мерки за енергийна ефективност. Териториалният обхват на програмата включва 36-те градски центрове в България, като от област Пазарджик това са градовете Пазарджик, Велинград и Панагюрище.
Подаването на заявленията на желаещите да се включат в проекта граждани на Пазарджик става в ОИЦ – Пазарджик, който се намира в обособено помещение в общинския информационен център на бул. „България” 2.
 
В проекта, по който е изграден и функционира ОИЦ – Пазарджик е заложено до средата на месец юли 2014 г. експертите да проведат още 88 информационни срещи – по 8 във всяка от единайсетте общини от областта.

 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.2593 )


Време за изпълнение: 0.1038 сек., 0.0150 от тях за заявки.