Новина: ГЕРБ откри предизборната си кампания с молебен в църквата „Света Богородица“ в Пазарджик
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Friday 05 March 2021 - 14:24:44

gerb20210305d.jpg

С молебен в църквата „Света Богородица“ в Пазарджик ГЕРБ откри предизборната си кампания в 13 многомандатен избирателен район.
„Ще продължим основния си приоритет – образованието. Знаете, че в тази област изпълнихме всичко, което обещахме преди 4 години, и сега е времето да се фокусираме не само в подобряването на условията в училищата, но в качеството на средното и висшето образование“, каза заместник министър-председателят Екатерина Захариева, водач на листата в родния си град.  Тя посочи, че ГЕРБ ще продължи да увеличава бюджета за образованието до достигане на 5%, в момента е 4,5%.  „Това са най-добре инвестираните пари, защото, ако няма качествени кадри, няма добре да се развива икономиката, няма да имаме качествена съдебна система, добри лекари и т.н. Разбира се, здравеопазването също е наш приоритет”, посочи още Екатерина Захариева и допълни, че ГЕРБ ще продължи да работи за справяне с икономическите последици от пандемията и подобряване на благосъстоянието на хората.

„През този мандат построихме 500 км магистрали и скоростни пътища, както и редица пътни артерии от регионално значение. В новия ни мандат предстои да се построят още 500 км магистрали и над 4000 км нови и реновирани пътища от втори,трети и четвърти клас“, каза Захариева. Тя посочи още, че ще бъдат санирани жилищата на нови над 120 хиляди домакинства.

ГЕРБ ще инвестира в дигитализация на частния сектор, в зелената икономика, защото вложените пари в тях ще създадат работни места, посочи още водачът на листата. Акцент в програмата им ще продължи да бъде сигурността на хората.
gerb20210305c.jpg

На старта на кампанията присъстваха областният координатор и втори в листата Найден Шопов, областният управител и кандидат за народен представител Стефан Мирев, зам.министърът  на земеделието храните и горите и кандидат за народен представител д-р Лозана Василева, началникът на РУО Пазарджик и кандидат за народен представител Валентина Кайтазова, както и още кандидати за народни представители, сред които: Малина Златева, д-р Иван Станоев, Александра Мусиевска, Лидия Панайотова, Петър Спасов, Данаил Трифонов, Стоил Малинов.

gerb20210305e.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.21465 )


Време за изпълнение: 0.1057 сек., 0.0277 от тях за заявки.