Новина: Бойко Борисов инспектира строителството на територията на полигона край Црънча
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Saturday 26 December 2020 - 12:58:00

Пазарджик


Строителството на новите обекти на полигона край с. Црънча инспектира премиерът Бойко Борисов по-рано днес.

"Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. Един милион патрона ще осигурим за нуждите на специалните сили.
Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център." Това заяви Борисов преди да отпътува за Пловдив.

Министър-председателят съобщи, че правителството ще отпусне 6 милиона лева за модернизацията на полигона при посещението си на 6 май тази година, когато военните демонстрации бяха прекъснати от навлизането на няколко протестиращи на територията на полигона. Протестът бе организиран от жители на селото  срещу продажбата на общинската гора край Црънча.

Предвижда се строителството да бъде завършено през месец март.В новия център ще има медицински пункт, фитнес център, зала за занятия, параклис, столова за 250 човека.
Предвижда се там да бъдат провеждани съвместни учения с формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни.
 
 Пазарджик
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.21114 )


Време за изпълнение: 0.0867 сек., 0.0139 от тях за заявки.