Новина: Засилен полицейски контрол край големите магазини за спазване на противоепидемичните мерки
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Sunday 20 December 2020 - 09:19:49

Полиция, Пазарджик

Активни полицейски действия за контрол над изпълнението на противоепидемичните мерки започнаха от вчера в цялата област. В тях са включени служители от структурните звена на ОДМВР-Пазарджик, съвместно с представители на РДПБЗН, Регионалната здравна инспекция и ОД”Безопасност на храните”. В някои от съвместните екипи са включени и служители на жандармерията в Пловдив. Дейностите включват засилен контрол в районите на големите търговски обекти -хипермаркети, пазари и обществени места, където са очаква концентрация на граждани, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик.
 Полицаите следят за носенето на предпазни маски в закритите помещения или на открито при струпване на хора. Освен това се контролира и  спазването на физическа дистанция от 1.5 метра на входовете и по касите на големите хипермаркети.

От ОДМВР припомнят, че управителите на търговските вериги имат задължението да създадат необходимата организация за предотвратяване струпването на клиенти и наличие на ефективен пропускателен режим в обектите. Призивът към гражданите е да спазват въведените мерки в името на здравето на всички!  
Полиция, ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.21082 )


Време за изпълнение: 0.0829 сек., 0.0131 от тях за заявки.