Новина: Тодор Попов към спортисти държавни шампиони: Важно е да станете добри състезатели, но и добри хора!
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Friday 11 December 2020 - 08:57:53


Награждаване
 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов председателят на МСК Пазарджик Спортува Ренета Камберова наградиха поредните млади спортисти, спечелили държавни първенства. По традиция те получават грамота и парична премия.


Спортисти
„Искам да Ви поздравя за усилията, които сте положили, за труда, който сте положили да станете шампиони на такава сравнително крехка възраст. Това е атестат за самите Вас като едни правилно ориентирани млади хора, атестат за вашите родители, за вашите треньори и за всички, които Ви подкрепят. Това е добър атестат и за нас като община, защото ние се стремим по всякакъв начин тук да създаваме шампиони, да ви помагаме, да помагаме на клубовете, в които тренирате, на вашите треньори, да подобряваме спортните бази, да създаваме самочувствие на вас и на града ни. По този начин създаваме и правилния манталитет. Аз искам ние да сме град от успяващи хора, хора с манталитет на победители, които имат самочувствието да заявят своите амбиции и което е по-важното – да ги постигнат“, заяви кметът Тодор Попов пред младите спортисти, пожънали успехи на състезания. Пред тях и треньорите им кметът сподели плановете на Община Пазарджик във връзка с обновяването на спортната инфраструктура, за предстоящите в рамките на тази и на следващата година ремонти на спортните зали в Зоната на здравето и в Спортното училище, както и за ремонта на зала „Хебър“. До края на годината ще бъде обявена и обществена поръчка за открития басейн. Кметът Тодор Попов пожела на наградените да продължават да печелят нови победи в спорта и да посрещнат здрави предстоящите хубави празници.


„Искам да продължавате все така, за да имаме още поводи за гордост. Спортът дава сили и способности, които ще ви помагат и в тежките моменти в живота. За да завоюваш победа, в каквото и да е било, се иска труд, усилия и качества. И вие сте ги показали, за което Ви поздравявам. Като се работи правилно, като имаме подкрепа от Спортното училище и от треньорите, като имаме добра школа, рано или късно излизат от нея добри състезатели. За мен е важно да станете добри състезатели, но още по-важно е да станете добри хора, а спортист лош няма, защото това е човек, който е възпитаван да има амбиция, да бъде борбен, да се стреми към победа – а това са важни качества и съм убеден, че през годините ще имаме поводи да се гордеем с вас“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов пожела на спортистите и техните треньори да имат весели Коледни празници и да посрещнат с нови успехи идната 2021 година.

На снимките по-долу - част от отличените спортисти:Михаела Стефанова
Михаела Стефанова


Илко Аджов
Илко Аджов

Веселин Чавдаров
Веселин Чавдаров

Цветейоана Пейчева
Цветейоана Пейчева

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.21049 )


Време за изпълнение: 0.0931 сек., 0.0185 от тях за заявки.