Новина: Задържана е британска гражданка, причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Friday 13 November 2020 - 15:07:05

Пазарджик


Няколко дни денонощна работа бяха необходими на криминалистите от РУ-Велинград под наблюдението на прокуратурата, за да изяснят случая. Всичко започнало на 08 ноември, когато в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л.- на 39 години, която е британска гражданка и на бащата С.И.- на 28 години от Велинград, били противоречиви.
   
Тялото било транспортирано за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случаят е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта. Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.
    
С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа. Районният съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.
 
 
   
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.20907 )


Време за изпълнение: 0.0682 сек., 0.0179 от тях за заявки.