Новина: Приемът за безплатните ИТ обучения на Училищна Телерик Академия в Пещера се удължава до 25 октомври
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 13 October 2020 - 10:51:27


teleri.jpg

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че ще приема кандидатури на ученици в 8-12 клас за обучението си по дигитални науки в Пещера до 25 октомври. Участието в ИТ програмата е безплатно, а кандидатстването за нея става през сайта на Училищна Телерик Академия.
Школа за 8-12 клас

С практическа насоченост и модерна програма, обучението „Дигитални науки“ подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация. Те научават какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.
Обучението ще се провежда в СУ „Св.Климент Охридски“, с подкрепата на Община Пещера.
Стартира в началото на ноември и ще продължи до юли 2021 г., а форматът (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Кандидатстване и входен изпит

От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 25 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.


След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

СНИМКА: ТЕЛЕРИКНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.20738 )


Време за изпълнение: 0.0864 сек., 0.0151 от тях за заявки.