Новина: Осем ученици от ПМГ „К. Величков“ са сред финалистите на Националната олимпиада по информационни технологии
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 26 May 2020 - 07:58:48

mg_kvel.jpg

Осем ученици от ПМГ „К. Величков“ град Пазарджик са допуснати до финалите на националния кръг  на Националната олимпиада по Информационни технологии (НОИТ 2020), съобщиха от учебните заведения. 
В традиционно силната надпревара се включиха над 800 проекта от цялата страна, разпределени в 5 категории. Националната комисия трябваше да прегледа и оцени всички допуснати от областните комисии проекти и да определи по 20 проекта - финалисти за всяка от петте категории.Сред финалистите от ПМГ „К. Величков“ са: 
-    Стоян Хайдушки – категория „Интернет приложения“, ръководител Валентина Малинова.
-    Виктор Вукев, Николай Стоянов, Таня Божкова и Христо Панев – категория „Уеб сайт“, ръководител Валентина Малинова.
-    Юлиян Дашев и Темелко Славчев – категория „Мултимедийни приложения“, ръководител Цветанка Славкова.
-    Илия Тодоров – категория „Интернет приложения“, ръководител Цветанка Славкова. Проектът на Илия е в съавторство с Георги Сарамбелиев от ЕГ „Б. Брехт“ с ръководител Диана Джукелова.

„За Темелко и Илия това е първа олимпиада, но за останалите е втора или трета, като безспорно нашият „ветеран“ е Стоян Хайдушки – за четвърти път се класира на националния кръг на НОИТ“, с гордост заяви Валентина Малинова и пожела на всички  ученици преди всичко здраве и още: „ Да не спирате да мечтаете, защото ако една мечта пресече мислите ви, то тя ще пресече и пътя ви… Вярвайте, работете, творете и не губете никога надеждата и вярата в себе си. Останалото ще се подреди по най-добрия за вас начин!“.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.20021 )


Време за изпълнение: 0.0766 сек., 0.0125 от тях за заявки.