Новина: Делян Пеевски дарява 700 хил. лв., за да не се продава гората на Црънча
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Thursday 07 May 2020 - 13:38:16

Пазарджик


Това съобщи на кратък брифинг Тодор Попов. Пред представители на медии той прочете писмо от управителя на "Интръст" Александър Георгиев, адресирано до кмета на община Пазарджик  и председателя на ОбС, от което става ясно, че едноличният собственик на капитала на компанията Делян Пеевски декларира желание за финансова помощ на Община Пазарджик в размер на 700 000 лева. Парите ще бъдат преведени веднага след деня на отмяната на решението за продажбата на гората край с. Црънча. Волята на дарителя е с половината средства да се изгради парк край селото, а с другите 350 000 лв. да се подпомогне волейболния клуб "Хебър".
Кметът на Пазарджик благодари на Делян Пеевски и отново поясни, че при вземането на това трудно решение са били водени от необходимостта за попълване на общинския бюджет.
"Тази сума не е малка и в голяма степен покрива на практика евентуалните постъпления от тази земя. Но по-важно за мен е отношението от страна на дарителя към жителите  на нашата община и жителите на Црънча, както и към към местната власт като цяло. Това е жест, който ние всички високо оценяваме, в това и число и аз. Поне аз не помня някой да е давал пари, за да не се извърши някаква продажба и да поиска тази собственост да си остане за жителите на селото. В България има много богати хора, но поне аз не съм чул да са съпричстни с много неща , не само с конкретния казус. Така че в това време си личи кой е отговорен и кой не е. Единствено мога да изкажа думи на благодарност. Считам, че той няма да спре до тук - нито по отношение на подпомагането на всички болнични заведения, нито и по други казуси, като този. Да напомня, че той е най-големият дарител на община и област Пазарджик по отношение  на борбата с COVID-19."
Това каза Тодор Попов, след като запозна присъстващите със съдържанието на писмото и съобщи, че ще помоли общинските съветници на извънредно заседание да гласуват отмяната на решението. 
   
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.19900 )


Време за изпълнение: 0.0837 сек., 0.0130 от тях за заявки.