Новина: Заповед за въвеждане на противоепедимични мерки издаде директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Friday 13 March 2020 - 13:43:56

Пазарджик


Във връзка с недопускане и ограничаване разпространението на COVID19  и изпълнението на Националния план на Република България за готовност за грипна пандемия, изпълнителният директор  на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов издаде заповед относно противоепедимичните мерки, които се въвеждат в лечебното заведение.
 
Ще бъде оптимизиран пропускателният режим в стационарните структури на МБАЛ-Пазарджик. Няма да се допускат външни посетители в болничните стаи и коридори в определените дни за свиждане на болните. Информация за пациентите ще се дава в определените за това часове. Това ще се прави на входа на отделенията  от дежурния персонал. Контролни прегледи ще се извършват в приемните кабинети на отделенията. Там ще става и     получаването на документи. Посетителите трябва да носят защитни маски и да дезинфекцират ръцете си с препаратите, поставени на входа на стационарните отделения. Задължително с предпазни маски, които да се сменят на всеки два часа, ще работят персоналът в стационарните звена и служителите, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители или потребители на административни услуги. На работа няма да бъдат допускани служители с грипоподобни симптоми.
 
В коридорите на ТЕЛК не трябва да се допуска струпване на чакащи хора и трябва да се спазва минимална дистанция от 1 метър между посетителите.
В отделенията на  болницата ще се работи и при  засилен дезинфекционен режим.

 
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.19562 )


Време за изпълнение: 0.0929 сек., 0.0191 от тях за заявки.