Новина: Представители на Националната спортна академия гостуваха на Спортното училище в Пазарджик
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Wednesday 19 February 2020 - 10:21:56

Пазарджик


    Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Венета Петкова и ас. д-р Мария Янчева –  световен и европейски шампион по самбо, както и студентът третокурсник Сюлейман Сюлейман – зам.-председател на студентския съвет в НСА бяха гости на учениците от Спортно училище град Пазарджик. Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в НСА.
    Гл. ас. д-р Венета Петкова представи подробности за начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище влизат без приемен изпит, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на НСА.
    Студентът Сюлейман Сюлейман разказа, че в Академията непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, а студентите участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение.
    Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.
    Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище, които се включиха във викторина с въпроси на спортна тематика и съответно получиха награди за отличните си отговори. Гостите отговориха и на многото въпроси, които учениците задаваха.
   
Пазарджик

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.19401 )


Време за изпълнение: 0.0960 сек., 0.0152 от тях за заявки.