Новина: Инж.Иван Панайотов: На днешния ден преди 111 години е направена последната стъпка от завръщането на България на политическата карта на Европа. Това е политически жест, извършен от смели и отговорни
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Sunday 22 September 2019 - 21:41:34

герб


Кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ инж. Иван Панайотов, заедно със областния координатор Найден Шопов, областния секретар Гинче Караминова, кандидати за общински съветници, членове и симпатизанти на партията  отбелязаха 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.  Пред паметния знак  в централния парк на областния град цветя поднесоха представители ма Младежи, Жени  и Старейшини ГЕРБ. В  словото си  Иван Панайотов изтъкна , че „възпоменателната морена е поставена в чест на 100 годишнината от обявяването на Независимостта на България именно по инициатива на ГЕРБ в лицето на г-жа Гинче  Караминова,  която през 2008 година  е общински съветник.  През тези вече 12 години тук е мястото, на което си припомняме урока на историята от 22 септември 1908 година“.
„Прокламацията за Независимостта на България,  обявена от цар Фердинад с голяма тържественост в партиаршеския храм „Свети 40 мъченици” в старопрестолния Царевец, е поредният дързък политически акт на младата все още държава. Съизмерим е с Освобождението и Съединението“, каза Панайотов и подчерта,че: „Това е третата и последна стъпка от завръщането на България на политическата карта на Европа. Политически  жест, извършен от смели и отговорни държавници. Нашата нация  е с  величави  исторически  корени,  оцеляла  през мрачни години на потисничество и  успяла да се възроди“.

ГЕРБgerb220919_3.jpg


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18641 )


Време за изпълнение: 0.0913 сек., 0.0178 от тях за заявки.