Новина: В европейската седмица на мобилността РИОСВ Пазарджик апелира „Върви с нас”
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 17 September 2019 - 06:59:50

hodene.jpg

С призива "Върви с нас" Регионалната инскпекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик приканва жителите на региона поне за ден да сменят автомобила с друг начин на придвижване  - ходене пеша, велосипед или тролейбус, и с това да се включат в Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември, чиято кулминация е Денят без автомобили – 22 септември. Тази година темата на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото „Върви с нас“.
До този момент 21 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността 2019 г. Сред тях са и Брацигово, Ракитово, Панагюрище и Лесичово. Регистрацията все още не е приключила.

 Европейската седмица на мобилността стартира през 2000 г. под надслов „Ден без автомобили“, като общоевропейска инициатива. Нейната популярност расте с всяка изминала година и е с все по-широка обществена подкрепа. Целта на кампанията е хората по-често да заменят автомобилите с ходене пеша или с велосипеди, популяризиране на идеята за споделено пътуване, изграждане на велоалеи и устойчиви инициативи в посока по-чиста околна среда. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18596 )


Време за изпълнение: 0.0941 сек., 0.0202 от тях за заявки.