Новина: Полицията и пожарната предприемат комплекс от мерки за нормалния старт на новата учебна година
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 13 September 2019 - 18:04:06

Пазарджик


От Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик разпространиха прессъобщение относно мерките, които се предприемат за началото на новата учебна година, в което се казва:

"Започва новата учебна година ! Децата с трепет очакват този ден, а заедно с тях много развълнувани са родители, близки и преподаватели ! В тази връзка ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик предприемат комплекс от мерки за нормалния старт на новата учебна година още от началото на месец септември.
Представители на двете структури проведоха срещи организирани от РУО-Пазарджик с директорите на училища и детски градини в региона.  Инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ вече са извършили текущи проверки на сградите на училищата. Акцентът е върху обезпечеността с изправни уреди за пожарогасене, наличието на свободни подходи към изходите за евакуация, инструктаж на директори и преподаватели за действия при пожар и бедствени ситуации.
През цялата година са предвидени регулярни проверки на питейните и увеселителни заведения за недопускане на малолетни и непълнолетни без придружител след 22 часа, както и за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия и алкохол на децата. В първите няколко седмици от учебната година присъствието униформени и цивилни полицаи ще бъде по-осезаемо с цел недопускане на инциденти с ученици, които идват или си отиват от училище. С особено внимание полицейските и младши-полицейските инспектори подхождат към инструктажите за осъществяване на стриктен пропускателен режим, както и изправността на средствата за видеонаблюдение, там където са вече изградени. 


С цел ограничаване  на предпоставките за пътни злополуки  с учащи се, до 31 октомври 2019 г. ще се проведе традиционната “Акция на полицията: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.

За периода на провеждането й ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна  водачите. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. Съвместно с представителите на общините са инспектирани районите около школата и детските градини за изправността на пътната маркировка, наличието на обезопасителни парапети, осветеността на пешеходните пътеки.

В рамките на акцията, дните от 23 до 29 септември, са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност."

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18574 )


Време за изпълнение: 0.0416 сек., 0.0083 от тях за заявки.