Новина: В края на седмицата е благотворителният базар на българските майки
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Monday 02 April 2012 - 17:40:29

 
За поредна година Великденските празници са повод "Движение на българските майки" – гр. Пазарджик  да организира благотворителен базар в гр. Пазарджик. Той ще се проведе на 6  и 7 април от 10.00 часа на площад „К. Величков” / вдясно от вратите на Историческия музей/.
 


"Във връзка с желанието ни да  развиваме и  подпомогнем повече деца, настанени в детски домове, и тяхното социално развитие, ние за пореден път организираме Великденски щанд-базар. Този базар ще бъде седми поред за нас. С всеки следващ базар ние виждаме все повече хора, отворени към идеята да помогнат, да отделят и за другите от своите средства. Все повече деца се включват в инициативата. И тази година сме предвидили за всички добри хора сърчица с надпис „Добро сърце”, както и грамоти за Дарител. Ще има и кутия за събиране на средства", разказа Яна Плачкова, координатор на Движение на Българските майки-Пазарджик.
 
На базара ще се продават само ръчно изработени от майки, баби и деца от цялата страна сувенири.

ЦДГ „Пролет” и ЦДГ „Дъга” традиционно подкрепят инициативата. Сувенири за каузата изработиха и жените от Хоби клуб „Усмивка”. На щанда ще има рисувани яйца, кошнички, картички, гоблени,великденски поставки, картини,плетива,великденски венци, декупаж, квилинг.
 
Средствата от базара ще бъдат изразходвани за продължение на стартиралата миналата година програма за учредяване на стипендии за деца от институции с талант и  успехи в училище – „Стъпка напред”, както и за партита за децата от ДМСГД Пазарджик.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1844 )


Време за изпълнение: 0.0811 сек., 0.0131 от тях за заявки.