Новина: С курбани за здраве, късмет и наслука откриват утре ловния сезон дружинките на ЛРС "Сокол 1893"
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Friday 09 August 2019 - 17:49:50

Спас Спасов


Утре е дългоочакваното откриване на ловния сезон. В началото се ловува само пернат дивеч и гривек, което означава: пъдпъдък, гургулица, горски бекас, бекасина, поясни говорителят на ЛРС "Сокол 1893" Спас Спасов. Отстрелната норма за пъдъпъдък е 15 броя, а за останалите - по 10.
В повечето ловно-рибарски дружини на ЛРС "Сокол 1893" откриването ще е тържествено. С курбани за здраве, късмет и слука ще започне ловният сезон в ловно-рибарските дружини "Тополница" - Пазарджик, Црънча и Сарая. По традиция навсякъде първият лов завършва с тържествен обяд.

Спас Спасов напомни, че в сила е новият Закон, според който ловците трябва да превозват оръжието си с ключ на спусъка, а при неизпълнение глобата е 500 лева. Той обясни, че във връзка с Африканската чума по свинете се прилагат всички необходими мерки, продължава да се ловува дивата свиня индивидуално.
 "Но това няма да реши проблема с чумата. Очаква се на 1 септември, като се събере парламентът, едно от първите неща, с които да се занимае, да е предложението за откриване на груповия лов на дивата свиня по-рано. Само така може да се намали драстично популацията, тъй като от 1 октомври дивата свиня влиза в размножителен период,"категоричен е Спасов.

Говорителят на  ЛРС "Сокол 1893" пожела на всичките 1420 ловци, членуващи в сдружението, наслука.
 
  
  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18411 )


Време за изпълнение: 0.0478 сек., 0.0095 от тях за заявки.