Новина: На тазгодишия тенис турнир ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open - без пластмасови бутилки
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Friday 09 August 2019 - 15:53:56

Анелия Карова
 
Организаторите на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open предприемат революционен подход в провеждането на събития от подобен международен мащаб у нас. В 5-ото издание на състезанието, в което ще се включат над 300 играчи от световния елит, ще се използват единствено алуминиеви бутилки за вода. С такава ще бъде снабден всеки от акредитирания персонал, започвайки, разбира се, от играчите!През миналата година са използвани повече от 10 000 пластмасови бутилки по време на цялата състезателна седмица! Важно е да се отбележи, че и преди 12 месеца организаторите положиха всички усилия употребената пластмаса да бъде рециклирана.
Сега домакините са подготвили бутилки със специално издание за всеки играч с логото на турнира и годината, гравирана в средата. Хората от организационния комитет в Панагюрище се надяват, че това ще провокира състезатели, треньори и всички останали да бъдат по-внимателни, когато използват пластмаса не само по време на събитието, но и след това, в ежедневието си.
Анелия Карова, част от организационния комитет и бивш участник в събитието, сподели: „Ние твърдо вярваме, че подходът ни ще бъде от полза за всички и най-важното - за планетата, на която живеем. Освен това, вместо типичните пластмасови чаши за вода и кафе, ние ще използваме 100-процентови картонени чаши за рециклиране".
Всички присъстващи на състезанието ще могат да закупят алуминиевата бутилка от специално подготвен щанд в залата.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18409 )


Време за изпълнение: 0.0830 сек., 0.0175 от тях за заявки.