Новина: Световно юношеско първенство по корабомоделен спорт стартира в неделя на острова
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Friday 19 July 2019 - 16:34:22

Пазарджик


Заявка за участие в състезанията с радиоуправляеми корабни модели са направили представители от Китай, Полша, Турция, Румъния, Украйна и България.
  Световното юношеско първенство по корабомоделен спорт за купа „Теншок“ е за класове M- МИНИ и МОНО /скоростни модели за груповеи гонки/, Ф4-А /копия на действителни радиоуправляеми модели/ и F5 /радиоуправляеми ветроходни яхти/ и ще се проведе  от 21 до 26 юли. Участниците са разделени на две групи: U12- деца на възраст до 12 години и U18- юноши до 18 години.
 
В първите два дни  младите корабомоделисти при сглобяването на моделите, с които след това ще се съсезават в посочените дисциплини на полигоните в езерото на Остров "Свобода" .

Пазарджишкият "Модел-яхт клуб" ще участва в световното юнощеско първенство "Теншок" с 6 състезатели в клас U12- деца на възраст до 12 години, сподели змс. Димитър Ганчев и се гордее, че от дни Пазарджик е обявен за Световен център на моделните спортове, благодарение на успехите на състезателите от "Модел яхт - клуб", община Пазарджик и с подкрепата на кмета Тодор Попов.

Според регламента на състезанието организаторите осигуряват пълно оборудване, включително: комплект лодки, части, мотор, ESC, радио, батерия и зарядно устройство. На състезателите не се разрешава да използват други части или оборудване, с изключение на предоставените радиочасти. Всеки от тях ще има учител и треньор, който ще ги инструктира как да изградят моделите си.

Най-добрите осем състезатели в U12 и в U18 ще бъдат наградени с индивидуални призове. Отборен приз се определя от резултатите на тримата най-добри състезатели от всяка страна.

Организатори на събитието са Световна организация за моделиране и моделиране на кораби NAVIGA, Българска федерация по корабомоделен спорт и TENSHOK. Главен съдия ще бъде Марцек Козловски от Полша, а технически директор на събитието е Димитър Ганчев.

Веднага след това състезание, от 26 до 28 юли, Пазарджик ще е домакин на два кръга от Държавното първенство. Днес пък приключва Европейското първенство по авиомоделизъм за кордови модели, в което участие взеха състезатели от 15 държави.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.18324 )


Време за изпълнение: 0.0966 сек., 0.0162 от тях за заявки.