Новина: Учителят, жалвал се от директора на Механото за отказ на информация, пуснал жалба и срещу директора на на СОУ “Г.Брегов”
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Thursday 29 March 2012 - 18:49:25


Учителят  П.К.К, чиято жалба срещу директора на Професионалната гимназия по механоелектротехника Пазарджик за непредоставяне на обществена информация бе отхвърлена от Административния съд с решение от 13 март тази година, е завел аналогично дело и срещу директора на СОУ “Г.Брегов”. 


В отговор на заявлението си за достъп до информация от 15.02.2012 г. той получил  комплект документи (4 страници) - заповед за назначаване на комисия, извадка от протокол на комисията и Критерии за заемане на свободни работни места за 2011/2012 учебна година. От тези документи е видно, че в тях се съдържа поисканата със заявлението обществена информация и следователно искането за предоставяне на обществена информация е удовлетворено, независимо, че това е станало след образуване на делото, заключава съдът.
С допълнителна жалба засегнатият  поискал да му бъде предоставена информация за точната квалификация според дипломите на други двама кандидати за учителско място, от кое учебно заведение са издадени тези дипломи, както и формата на обучение и дали тези дипломи са приравнени с българските образователни стандарти, ако дипломите са издадени от чуждо учебно заведение. Такава информация, обаче не е поискана със Заявлението и съдът не счита, че е този, който трябва да я даде.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1821 )


Време за изпълнение: 0.0834 сек., 0.0174 от тях за заявки.