Новина: Пазарджик - кандидат за Европейски град на спорта
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Wednesday 22 May 2019 - 15:55:00

Пазарджик


При изключителен медиен интерес по-рано днес в гранд-хотел "Хебър" бе представена кандидатурата на Пазарджик за  Европейски град на спорта през 2020 година. На събитието присъстваха Анатоли Илиев, Винченцо Лупатели и Мария Буткович от Управителния съвет на  ACES, както и евродепутатът от ГЕРБ  Андрей Ковачев.

Олимпийската медалистка и председател на Сдружение „Пазарджик спортува“ Ренета Камберова презентира  постиженията, инфраструктурните обекти и работата на спортните клубове в  общината.

„Дух и традиция“ ще бъде слоганът на кампанията, обяви  общинският съветник и председател на Съвета за младежка политика Александър Иванов.

Кметът Тодор Попов  отбеляза, че се отделят все повече средства и от държавата, и от общините, за да се възродят българските спортни традиции. Според него този процес трябва да бъде необратим. "Защото, за да има една местна общност  самочувствие, за да има една държава поводи за гордост, няма нищо по-важно и значимо от това тя да постига тези свои цели чрез спорта и културата. Това са двете неща, които обединяват хората. Имаме примерите на едно спортно състезание. То се превръща, както бяха волейболните мачове в Пазарджик, в празник за всички. Без значение кой колко е голям, дали е млад, стар, богат, беден дали е член на политически партии, или други сдружения.  Всички заедно преживяваме тази емоция." Така кметът Тодор Попов обясни най-важната роля на спорта, след като посочи направеното в Пазарджик и сподели идеите си  за постигане на една от основните му цели - спортът да бъде приоритет в развитието на града и общината.

Евродепутатът Андрей Ковачев обясни, че всяка година в края на ноември или началото на декември се връчват знамената на утвърдените европейски градове.  "Стискам палци и се надявам много тази година Пазарджик да бъде поканен като официален европейски град на спорта и да получи официално знамето в Европейския парламент", сподели Ковачев и пожела успех в постигането на целта над 55% от гражданите на Пазарджик да участват активно в различни спортни събития и дейности. 
ПазарджикПазарджик

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17999 )


Време за изпълнение: 0.0998 сек., 0.0186 от тях за заявки.