Новина: Д-р Никола Пенчев и Константин Абаджиев са номинирани за Почетен знак и Почетен гражданин на Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 10 May 2019 - 13:53:58

gerbpz_g18.jpg

Две са номинациите са постъпили в Общинския съвет във връзка с удостояването с почетен знак и званието Почетен гражданин на Пазарджик. Едното е за д-р Никола Пенчев - специалист по белодробни болести, а другото - за  Константин Абаджиев - световен шампион по авиомоделизъм - Дания, 1977г.
Предложението за номинацията на д-р Пенчев е за удостояването му с почетен знак и е внесено от общинския съветник Тодор Тодоров. Заслугите на д-р Пенчев са както по отношение на професионалната му, така и по отношение на работата му в обществената сфера. Дълги години той оглавява Диспансера за белодробни болести, като успява да запази лечебното заведение като самостоятелно след преобразуването му през 2010 година. Бил е общински съветник и председател на Общинския съвет.

Предложението за Константин Абаджиев е за удостояване със званието "Почетен гражданин" и е внесено по решение на УС на БЪлгарска федерация по авиомоделизъм. Абаджиев е заслужил майстор на спорта, единственият българин световен шампион в клас F1A - планери, многократен шампион на България,  допринесъл много за развитието на авиомоделизма и моделните спортове в Пазарджик.

 Временната комисия за номиниране със звание "Почетен гражданин на град Пазарджик и общината" ще заседава на 14 май 2019 г. /вторник/ от 10 часа в зала 1302 в сградата на Общината. Нейното решение ще бъде внесено за гласуване в ОбС. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17917 )


Време за изпълнение: 0.0803 сек., 0.0111 от тях за заявки.