Новина: Двудневен волейболен турнир организира БСП в община Ракитово
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Tuesday 07 May 2019 - 15:33:20

БСП Ракитово Волейболен турнир

БСП подкрепя младите хора, защото те могат да променят България и Европа

Двудневен областен турнир по волейбол организира на 5 и 6 май в спортната зала в Костандово Общинският съвет на БСП в Ракитово съвместно с Младежкото обединение, който се реализира по проект, финансиран от фонд "Политически инициативи" на БСП. В този фонд ежегодно се залагат средства в бюджета на Националния съвет на БСП, а проектът на ракитовските млади социалисти се нарича „Отборен дух, справедливост и честна игра"и се реализира и в изпълнение на документа на БСП “Визия за Европа - в частта му - Европейски съюз за младите-по-добър живот и активно демократично участие на бъдещите поколения“.
Ръководител на проекта е общинският съветник от БСП Костадин Кадинов.

Проявата събра в залата 12 отбора от Пазарджик, Дорково, Костандово, Велинград, Белово, Плевен, Пловдив, Ракитово, Батак и др.населени места, а гости на откриването в неделя бяха народните представители Надя Клисурска и Георги Вергиев, кметът на община Ракитово Костадин Холянов, областният председател на социалистите Петя Цанкова, общинският председател на БСП в Ракитово Нина Димова и кметът на село Дорково Николай Ковачев.

„Спортистите са велики хора. Те са тези, които за момент успяват да превърнат малката ни страна в по-значима, а българския народ в един по-горд и сплотен народ“, каза в приветствието си към участниците Петя Цанкова. Тя подчерта, че спортът е начин да бъдем патриоти, да се обединяваме около една обща мечта и да вярваме до последната минута в нашите герои. „Определено е необходимо това на България. Хората имат нужда да вярват в нещо и да изпитат онова чувство на гордост, което ще ги накара да си кажат „Аз съм българин и обичам страната си!“, каза Цанкова. Областният председател допълни, че БСП насърчава подобни инициативи, свързани с физическата активност на младите хора, защото това е един от начините да се изградят като отговорни и пълноценни граждани на страната ни. „Нека в спортния ви път често да слушате химна на най-високата стълба – за ваша чест и гордост и за слава на нашата област, а защо не и за България!", пожела Петя Цанкова. 

Председателят на Общинския съвет на БСП в Ракитово Нина Димова заяви, че младежката политика, насърчаване на инициативите на младите хора и развитието на спорта са едни от важните приоритети на БСП. „Ние трябва да възпитаваме и подкрепяме нашите деца, които са бъдещето на България, да им съдействаме при реализация на техни идеи и прояви. В този смисъл вече няколко години в община Ракитово организираме различни спортни състезания, които преминават при изключителен интерес и участие, посочи тя. Димова добави, че с осъществяването на проекта БСП в Ракитово доказва, че води политика на насърчаване на добрите европейски практики и политики в областта на спорта и насърчаването на сътрудничеството и диалога между младите хора.

След оспорвана игра през двата дни първото място в турнира грабнаха волейболистите от „ Хебър“ - Пазарджик, на второ се класираха състезателите от село Дорково, а третото заеха от Плевен, побеждавайки на полуфинала отбора на Белово. Победителите бяха отличени с купи и медали, а наградите връчи народният представител от „БСП за България“ Йордан Младенов.

„Ние от БСП винаги сме подкрепяли младите хора в желанието им да се развиват“, заяви Йордан Младенов. Той припомни, че преди няколко години социалистите в Европейския парламент са успели да прокарат програмата „Младежка гаранция“, която осигурява средства за държавите с висока безработица и подпомага професионалното развитие на младите хора. „Сега ще настояваме повече младежи да бъдат обхванати от тази програма, да се повиши възрастта до 30 г., за да могат да се възползват от възможностите за работа и допълнително обучение, както и да бъдат увеличени средствата, за да достигнат и до по-отдалечени райони“, посочи Младенов. Народният представител пожела на волейболистите Свети Георги да ги напътства във всички техни начинания, за да се изграждат като спортисти и бъдещи лидери, които да променят България и Европа.

БСП Ракитово Волейболен турнир
БСП Ракитово волейболен турнирНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17897 )


Време за изпълнение: 0.0917 сек., 0.0180 от тях за заявки.