Новина: Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Wednesday 24 April 2019 - 19:51:15

 
Пазарджик


"Хората, които живеят тук, ще имат по-високо качество на живот. Този квартал заслужава тази нова визия, защото, откакто е създаден преди 40 годин, до този момент нямаше никаква интервенция. И това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години, за да може не след дълго всички квартали на нашия град да изглеждат по този начин." Това каза кметът Тодор Попов на церемонията за официалното приключване на дейностите по обновяване на зеленото и междублоковото пространства между ул. „Димитър Греков“, ул. „Струма“ и бул. „Стефан Стамболов“ кв. 399а, гр. Пазарджик, с което завърши и реализацията на проекта „Обновяване на градската жизнена среда в жилищни райони в квартал „Марица-Болницата” на град Пазарджик“. Неговата обща стойност е 6 796 650.67  лв., от които 1 019 497,60 лв. са национално съфинансиране, а 5 777 153,07 лв. е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие.

Санираните блокове, обновените зелени площи и междублоково пространство  е пример за получаването на цялостен ансамбъл, който впечатлява с естетиката си, отбеляза Тодор Попов. Той  благодари на фирмата изпълнител "Строймонтаж" ООД, като посочи, че е голямо предизвикателство да се работи на такава голяма територия - над 50 декара е само обектът, кой то бе открит днес. Благодарности получиха и всички живеещи в района за проявеното търпение. Кметът напомни отново, че всичко изградено трябва да се пази с грижите на добър стопанин. Той предупреди, че ще използва всички възможности от тук нататък, които дават управленският капацитет и законовите възможности да се стимулират тези, които пазят и да бъдат наказвани тези, които рушат и цапат.
ПазарджикПазарджик

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17836 )


Време за изпълнение: 0.0421 сек., 0.0069 от тях за заявки.