Новина: Благо Солов обяви, че ще е кандидат за кмет на широка местна коалиция. Кани всички партии
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 25 March 2019 - 13:23:29

Благо Солов

На празника Благовещение пазарджишкият бизнесмен и общински съветник Благо Солов избра да обяви официално кандидатурата си за кмет на Пазарджик. „Аз обичам моя град, тук израснах, тук се създадох като човек, като личност, като предприемач, обичам хората и ми е много тъжно от това, което се случва. Вярно, че нашият град има голям потенциал – потенциал, който не е използван. Обидни са колоните от автобуси, които пътуват по пътя за Пловдив – защо хората работят там, а не тук?! Много неща не ми харесват и вярвам, че можем да ги променим – можем да привлечем инвеститори, можем да разкрием нови работни места и с разумното  управление на бюджетните средства и на общинските финанси да имаме много повече възможности да променим града ни към по-добро“. С тези думи Благо Солов обяви кандидатурата си за кмет на Пазарджик, посочвайки, че е обмислял дълго решението си.


„Хората са малко уморени, малко уплашени и не вярват в промяната. Вярвайте ми, можем, заедно сме по-силни, градът ни може да се промени и ще го направим“, обеща Благо Солов. Относно формата, в който ще се яви на изборите той подчерта, че „трудно би преглътнал политически началници“, затова „вероятният формат е широка местна коалиция, всички партии са узрели за промяната, всички искат промяна, всеки гражданин усеща, че нещо трябва да се промени, затова подавам ръка на всеки“. „Ще изградим една широка коалиция, в която очакваме подкрепа от различни партии, обединени от грижата за града и от желанието за промяна“, обяви Благо Солов и допълни: „Току-що протегнах ръка на всички. Не поставям никакви условия, освен това да работим честно за нашия град“.

Запитан дали той ще е обединител на всички срещу Тодор Попов, г-н Солов заяви: „Желая на досегашния кмет здраве, защото съм убеден, че човек има преди всичко нужда от това. Вярвам, че той е направил много неща, може би не всичко ми харесва, може би не всичко харесва на всички, но не е и нужно, добрите практики трябва да се надграждат, срещу лошите и срещу корупцията обаче ще бъда безкомпромисен“, обеща бизнесменът. Като ангажимент той пое привличането на нови инвеститори в Пазарджик, като заяви, че вече има няколко предвид, но не би желал да конкретизира на този етап.

На представянето на кандидатурата на Благо Солов присъстваха и общинските съветници от Коалиция „Благо Солов в съюз за Пазарджик“ Благо Петров, Чавдар Чавдаров и Албена Кантарджиева. Обявявайки подкрепата си за Благо Солов Чавдар Чавдаров му пожела успешно явяване на изборите и го поздрави за смелостта. Според него изборът на предстоящия вот ще е между настоящето и новия модел на управление в лицето на Благо Солов.

Благо Солов
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17653 )


Време за изпълнение: 0.0915 сек., 0.0166 от тях за заявки.