Новина: Атанас Златев:Колко разправии имам, за да запазя техните деца, а те ми се сърдят.Безплатен влак - всеки си мисли, че е негов.
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Wednesday 07 September 2011 - 18:28:57


По повод публикуваната "Позиция" и разгорялата се дискусия във форума на PA media за детското влакче в Острова, отговарящият за него Атанас Златев пожела да изрази своята позиция, от своята гледна точка:
Най-напред искам да напомня,   въпреки че е безплатно, има  точно и ясно Указание за ползване на детското увеселително влакче.
Първата точка гласи:


"Под 10 години деца - с придружител". Това означава, че вие можете да се качите с 1 дете до 10 години, задължително да го придружавате, защото аз не мога да се грижа за него , като карам.То може да падне или да му се случи нещо друго.
А в последната точка е написано: "Желателно е влакчето да несе ползва от възрастни". Т.е. от ръководството на общината са написали толкова добре - да не обидят някого. Някой умен човек го е написал така, че да не обиди никой.И всеки един човек, който може да чете...., а на тези, които не могат, аз им казвам: "Господа, влакчето е детско, то се ползва предимно от деца". Когато няма голям наплив,аз качвам и възрастните. Но когато кача възрастните, младите се ядосват - "Защо си качил бабите, а децата остават отвън"? Как да угодя на всичките тези капризи?
Указанията са залепени на влакчето.  И като всички указания и те трябва да се спазват. Българинът много иска да има правила, но те да важат за съседа.Влакче без пари - огромни очаквания, огромни желания...
Аз съм по-щастлив и доволен от това, че децата ме познават и ми се радват. Вчера на празника на "тортата" се скупчиха няколко около мен и викат "Чичка, чичка, ние те познаваме, ти караш влакчето!" Децата ми се радват, боричкат се с мен, закачат се. А тази майка - недоволна. Ами ще има недоволни. С възпитаните хора аз нямам проблеми.
Онзи ден идват петима възрастни с 1 дете. Качват се всичките вмкупом, а няма къде да се качат другите деца. Аз им казвам един да остане, да придружава детето. Те ще си преценят от семейството кой да остане. Слезна и започна да ме ругае и псува. Пред 50 души ме прави на резил. Може ли така? Все едно да псува един полицай, аз все пак съм служител. Готов съм да напусна, стига да се намери друг, който да върши тази работа. Преди време, когато падна дете от влакчето, животът ми се съкрати с 10 години. То скочи от влака, аз не мога да го спра. Падна, удари си главата и остана в безсъзнание. Добре все пак, че имаше свидетели да кажат, че съм ги предпупредил и инструктирал.Три пъти ги предупреждавах, а учителките ги зарязаха и отидоха да пият кафе. Три пъти се возиха и на третия се случи. Те бяха от Асеновград.
Тогава си подадох оставката, но не ми я приеха. Беше идвал някакъв мъж, издържал петнайсетина дена и напуснал. Аз не искам да отида в затвора заради безотговорни деца и техните родители. Колко разправии имам, за да запазя техните деца, а те ми се сърдят.
Всеки може да дойде да опита. Да види как се създава ред с хора, които нямат обща култура. С възпитаните работя с удоволствие. Но да ти дойде един дебил, един пиян, да не казвам какви още. А има и такива, които са болни хора, които изтрайвам, качвам ги, возя ги, защото те не са виновни. Аз проявявам възможната най-голяма толерантност, но към хора, които са дошли да се забавляват, да се возят, а не да се карат.
Безплатен влак - всеки си мисли, че е негов.
Там съм единствено заради кмета. Той направи толкова много за града, аз  също искам с нещо да съм полезен.Имам опит - 40 години се занимавам с коли, а от 20 години работя с деца.
Пак казвам, българинът много иска да има правила, но те да важат за съседа.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.176 )


Време за изпълнение: 0.0698 сек., 0.0103 от тях за заявки.