Новина: Нападателят на пастира, намушкан с нож, остава в ареста
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 08 March 2019 - 15:55:42

Съдебна палата Пазарджик

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 28-годишния А.Ч. от с. Попинци. Той е обвинен за това, че на 6 март 2019 год. в с. Попинци е направил опит да убие С.С. като го е намушкал с нож. За това деяние в закона е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.
Пострадалият е открит жив благодарение на сигнал, подаден от жена му, че не се е прибрал с животните, които по-рано извел на паша край селото. Екипи на полицейското управление в Панагюрище започнали оперативно-издирвателни действия, когато мъжът бил открит в близост до бившия стопански двор в безпомощно състояние с порезна рана. Криминалисти и полицейски инспектори постепенно започнали да разплитат случая. Оказало се, че сутринта 70-годишният С.С. от село Попинци излязъл заедно със стадото си от кози на паша. Докато тръгвали, част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишния А.Ч. Младият мъж забрал своя съселянин Л.Г.- на 50 години, и двамата установили, че пенсионерът е закарал животните в района на бившия стопански двор. Те го нападнали, нанесли му побой, а А.Ч. го намушкал и с нож. След стореното двамата напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си.
 В резултат на извършените оперативни и процесуални действия още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на РУ-Панагюрище.  Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота. За случилото се е уведомена прокуратурата в средногорския град, води се дознание. 

Определението за мярката „Задържане под стража“ подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 март 2019 год. от 10,00 ч.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17563 )


Време за изпълнение: 0.0958 сек., 0.0175 от тях за заявки.