Новина: Шест наказателни постановления и актове на стойност над 30 хиляди лева издаде РИОСВ за първите два месеца на годината
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 08 March 2019 - 13:17:24От началото на годината директорът на РИОСВ-Пазарджик издаде шест  наказателни постановления на стойност 31 500 лева, съобщиха от екоинспекцията. По Закона за опазване на околната среда са наложени три имуществени санкции - две на „Панагюрска медна компания” и на община Пазарджик – по 10 хиляди лв., за неизпълнение на условия от комплексно разрешително, а на „Агрокъмпани-73”ЕООД – 2 хиляди лв., за неизпълнение на предписание.По Закона за водите са наложени три имуществена санкции - две на „Биовет”АД, за установено превишение на индивидуалните емисионни ограничения в съдържанието на отпадъчните води по някои показатели, в размер на 4 хиляди лв. и на 3 500 лв. и на  „Екобулхарт”ЕООД, в размер на 2 хиляди лева, за превишение на максимално допустими концентрации по някои показатели в съдържанието на отпадъчните води.
През м. януари 2019 г. на „Биовет”АД е наложена нова текуща месечна санкция, в размер на 13 258 лв., за изпускане на промишлени отпадъчни води със съдържание над индивидуалните емисионни ограничения, определени в комплексното разрешително на обекта.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17562 )


Време за изпълнение: 0.0642 сек., 0.0104 от тях за заявки.