Новина: Ученици на Средно училище "Димитър Гачев" - Пазарджик - с общинския приз "Клас на месеца"
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Saturday 02 March 2019 - 16:45:29

Клас на февруари

Клас на месеца за февруари 2019 г е IV "б" от Средно училище "Димитър Гачев" в Пазарджик. Награждаването на учениците и връчването на грамотата и плакета се състоя в Стъклена зала на Община Пазарджик. За децата и за техните ръководители това е голяма емоция, която е споделена в следващия текст от Зорница Баракова, секретар на читалище "Пробуда" – Пазарджик.
Клас на февруари


Какъв ден! Приказен, чудесен, вълшебен! По изгрев роса ни изми - пречисти душите ни святи, а слънцето нека зад облак блести - пролет е, март е!

Толкова наричания за здраве, късмет, благоденствие, благополучие, мир, изобилие, радост, щастие, вяра, надежда, любов, доброта, благост, красота, хармония, нежност, чистота се излъчват от всеки към всички...

И в този хубав български ден да получиш наградата "Клас на месеца" - радост и заслужено признание.

В Община Пазарджик днес от 14.00 часа учениците от класа на г-жа Кочева - IV "б" от Средно училище "Димитър Гачев" в Пазарджик получиха грамота и плакет с надпис "Клас на месеца - февруари '2019". На кръглата маса в Стъклената зала на втория етаж малчуганите, закичени с мартеници, бяха посрещанати от г-жа Гергана Табакова - директор Дирекция "Образоваие и култура", Община Пазарджик, и от г-жа Бисерка Трайкова - председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), организатори на проявата.

Класът участва от началото на учебната 2018/2019 г. всеки месец в инициативата, покрива критериите за толерантност, взаимопомощ, успех и дисциплина, редовно посещение на учебните занятия, активност и нови идеи и заслужено спечели с постиженията си наградата "Клас на месеца". Журито бе очаровано от добрата инициатива да се помогне на по-малките ученици от I - ви и II - ри клас да се държат възпитанов в коридорите на училището и да се хранят културно в столовата. 11- годишната Кадер с разказа си накара да се усмихнат всички: Искаме да покажем и да научим малките ученици да се хранят тихо и да ходят по коридора като принцове и принцеси, като дами и кавалери. Стремеж, достоен за уважение.

Преди да дойдат на събитието децата от пазарджишкия квартал "Изток" изсипаха три големи туби с пластмасови капачки в "Сърцето на Пазарджик" - друга добра практика, която правят в класа.

Гошко Павлов, отличен в успеха и талантлив рецитатор, като председател на класа получи плакета и грамотата от г-жа Табакова. Всяко дете получи мартеничка. Естествено и всички присъстващи бяха закичени с бял и червен конец, както повелява чудната българска традиция. Изпяхме весело песента "мартенички за големи и мънички". Червено за обич закичвам в гърдите ти. Любими мои, бели и красиви пребъдете вечно в дните си!

Всички се почерпихме с луксозни бонбони - да ни е сладък празника - и си пожелахме да спечелим с постоянство и още добри инциативи големия приз "Клас на годината".

Днес е наистина един специален ден. Детските сърца трептяха радостно от признанието да бъдат посрещнати като специални гости в най-прастижната институция в града ни - в сградата на Община Пазарджик. Паметен миг, който ще помнят и разказват на деца и внуци един ден. Призинание и за вдъхновения труд на класната им - госпожата с голямо любящо сърце Тодорка Кочева.

Днес 7 милиона души пожелават на 7 милиона...
49 милиона наричания над Небето българско!
Пожелавам всеки ден да е като днешният: магичен!

Зорница Баракова,
секретар на читалище "Пробуда" - Пазарджик

Клас на месецаНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17525 )


Време за изпълнение: 0.0754 сек., 0.0149 от тях за заявки.