Новина: Един успешен младеж - 16-годишният Борислав Палашев, хвана кръста в Пазарджик
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Sunday 06 January 2019 - 11:27:12

Борислав Палашев

16-годишният Борислав Палашев – един от успешните млади хора на Пазарджик, европейски шампион в триатлона, спортист и отличен ученик, неколкократен носител на награди от Фондация „Надеждата на Пазалрджик“, хвана Йордановския кръст в Пазарджик. Заедно с него във водите на Марица се хвърлиха още двайсетина млади хора, сред които имаше и една дама. На излизане от водата Борислав Палашев пожела на всички преди всичко здраве, а на себе си – световна титла. Тази година той се хвърля за кръста за втори път.
„Когато човек полага усилия, когато успява и Господ му дава знак и успехите не закъсняват. Ти си един от младежите, с които Пазарджик се гордее“. С тези думи кметът Тодор Попов се обърна към Борислав Палашев. Отец Яков пожела на Борислав да разчита на вярата и на подкрепата от Господ в целите, които си е поставил.  Сред първите поздравили Борислав беше и заместник областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, както и много граждани. Както всяка година, стотици пазарджиклии бяха дошли под моста на Марица, за да присъстват на ритуала по изваждането на кръста. Ритуалът започна с Богоявленска литургия и водосвет в църквата "Света Богородица", откъдето шествието тръгва, за да стигне до Марица, където беше хвърлен кръстът.

Борислав Палашев спортува в СК „Печенеги“ има редица успешни представяния на международни състезания на европейско и световно ниво в Австрия, Румъния, Испания, Гърция и Турция. През 2018 година е спечелил три първи места от турнири по акватлон, дуатлон и триатлон, за които преди дни беше отличен от учредената от Сдружението на предприемачите в Пазарджик Фондация за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. 
jo19a.jpg
jo19b.jpg
jo19f.jpg
Сред младите хора, хвърлили се за кръста, имаше и дама - първа в групата от снимката по-горе.
jo19c.jpg
jo19d.jpg
jo19e.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17300 )


Време за изпълнение: 0.0698 сек., 0.0172 от тях за заявки.