Новина: Област Пазарджик подкрепи кампанията „Да изчистим България“
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 07 September 2011 - 16:46:37
btvkampania.jpgОбластният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, шампионката ни по шорттрек Евгения Раданова и Мария Лазарова, мениджър проект предадоха на децата от училище „Христо Ботев“ в Пазарджик
знамето на кампанията  „Да изчистим България за един ден”.
„Всеки от нас  трябва да открие своето място в  тази кампания и на 21 април да бъдем  горди и доволни от това, което  сме свършили за един ден.
Започваме символично заедно с децата от училище „Христо  Ботев”, които ще отнесът този транспарант в училището и ще продължат да рисуват върху него и да поуляризират кампанията.“, заяви областният управител. Д-р Баксанов посочи, че специална комисия с експерти от Областна администрация, РИОСВ и общините ще локализира отново нерегламентираните сметища и ще организира почистване и поддържане на т. нар. зони за отдих, на територията на област Пазарджик. Областният управител прикани всички жители на областта да се включат в кампанията.
„Това е кампания на всеки един от нас и идеята е всички ние да участваме. Тази кампания не е еднодневна акция, а нейната кулминация ще бъде на 21 април 2012 година“. Това заяви Мария Лазарова при представяне на проекта, който стартира миналия април по инициатива на bTV. За да осигурят необходимия ресурс и да избегнат няколкодневното струпване на боклука, както се получи в София, организаторите ще потърсят чрез областните администрации съдействие от страна на институциите – местна власт, представители на държавните институции по места, на бизнеса и неправителствените организации.
На картата на инициативата вече има отбелязани 10 места от област Пазарджик, които са замърсени, посочи Мария Лазарова. Това са терени в Пазарджик, Ракитово, Брацигово и Сестримо. Данните от сигналите на гражданите ще бъдат актуализирани върху карта от Географска информационна система, така че да може да се прецени колко хора и каква техника са необходими по време на акцията. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.173 )


Време за изпълнение: 0.0874 сек., 0.0154 от тях за заявки.