Новина: Състезателите от „Спартак Пазарджик“ завоюваха 9 медала от международния турнир по кикбокс за купата на АЕЦ „Козлодуй“
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 12 November 2018 - 12:34:58

Кикбокс

Състезателите от Пазарджишкия клуб по Кик Бокс "Спартак Пазарджик" завоюваха два златни, три сребърни и четири бронзови медала в международния турнир по кикбокс за купата на АЕЦ „Козлодуй“. Малки и големи кикбоксьори от различни клубове в страната и чужбина мериха сили на два ринга. Събитието се проведе в спортната зала „Христо Борисов“ в Козлодуй.


Кикбокс

Във втория международен турнир по кикбокс за купата на АЕЦ „Козлодуй“ взеха участие близо 140 състезатели от пет държави – Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и България. Много емоции, възгласи, препълнена зала със зрители, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха второто издание на отворения шампионат по кикбокс на ринг в стил „Лоу-кик“.

Турнирът се проведе в рамките на съботния ден, в който се изиграха близо 130 мача във всички възрастови групи – от 7-годишни деца до мъже и жени. Домакин и организатор бе спортен клуб „Златните момчетата“ в лицето на неговия председател Георги Вачев. Екип от професионални съдии и рефери на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съблюдаваха за правилата по време на мачовете.

Бойците на СК „Спартак Пазарджик” се представиха отлично. Илия Ненов в категория ЮСВ до 75кг спечели злато с блестяща игра и две категорични победи.  Иван Радев - мъже до 63,5 кг взе бронз в доста оспорвана среща, която беше и една от най-атрактивните на турнира. Негов противник беше представител на Сърбия, който се състезава и на профи мачове. Загубата на нашето момче беше с много малка разлика, но го остави трети в класирането, което обаче също е много добър резултат. Много добра игра при дебюта на Георги Георгиев, мъже до 63,5 кг - на финал срещу Сърбия и сребърен медал. Сребро и за Ингилян Троянов до 63,5 кг младежи, ученик на Спортното училище в Пазарджик с профил Кик Бокс, сребро - Николай Петров, трети места за Йордан Топалов и Цанко Люгов до 81кг, който демонстрира отлична игра, но се наложи прекратяване поради контузия. Алекс Паров, Светослав Танчев - много добра игра, въпреки загуба срещу играч на Кюстендил състезаващ се и на профи мачове.

За всички шампиони на ринга бяха подсигурени медали, грамоти и купи, както и предметни награди. Изпитахме и честта и огромното удоволствие да бъдем част от най-зрелищната, последна битка! В нея мериха сили Дани Божилов от нашия клуб  и сърбин в най-тежката категория над 91 кг. Спортната зала се „тресеше” от виковете на многобройната публика и възгласа „Българи, юнаци!”! Българският състезател от "Спартак Пазарджик" победи своя противник от Сърбия. Божилов се наложи категорично още в първата среща, първи рунд с отказване на противника си, сподели треньорът Илко Аджов.Той изказа удовлетворението си от постигнатите резултати. "От тук нататък за момчетата на Спартак предстоят още много тренировки и състезания, в които да доказват не само своята физическа и тактическа подготовка,  но и да градят характери на силни и достойни мъже и хора", добави спортният психолог на отбора Марияна Влахова-Аджова.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17077 )


Време за изпълнение: 0.0704 сек., 0.0183 от тях за заявки.