Новина: Два проекта: за пътя Велинград-Драгиново и за ремонт на улици, ще се реализират в Драгиново по програмата за селските райони
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 06 November 2018 - 15:12:54

Драгиново

По програмата за развитие на селските райони 2014-2020 Община Велинград е спечелила два проекта. Първият проект е за изграждане на пътя Велинград-Драгиново,за който с днешна дата има сключен договор с изпълнител. Вторият проект е за асфалтиране на улици в селото, за който в момента тече процедура. Това съобщи кметът на Велинград Костадин Коев на среща с жителите на с. Драгиново. Заедно с кмета бяха и заместник- кметъта Светла Томова, кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров и заместник- председателят на ОбС- Велинград Любомир Перчинков.На срещата кметът разясни статута на находище на минерална вода „Драгиново“, който е изключителна държавна собственост и се състои от следните водоизточници - Сондаж №1, Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13. Приоритетно са внесени 4 броя проекти за решения в Общински съвет- Велинград за издаване на Разрешителни за водовземане от минерална вода от Сондаж №2, Сондаж №5 и Сондаж №13 , с цел водоснабдяване на обществените сгради- СУ „Методий Драгинов“; ДГ „Пролет“; НЧ „Методий Драгинов“; пощата и кметсвото на селото, както и обществените чешми, пералня и баня.
Д-р Коев посочи още, че се работи усилено по ул. „Георги Кирков“ и „Христо Смирленски“, които пряко касаят жителите на с. Драгиново.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17063 )


Време за изпълнение: 0.0881 сек., 0.0176 от тях за заявки.