Новина: „Биовет“ изгради спортна площадка в двора на училище „Петко Р. Славейков“ в Пещера
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 31 October 2018 - 12:25:34

Пещера

Първата многофункционална спортна площадка на открито бе открита в Пещера днес. Спортното съоръжение е изградено по проект на Община Пещера, но се финансира изцяло от „Биовет“ АД, които даряват площадката на Пещера. Стойността на проекта е 266 552, 47 лв.,а самата площадка се намира в двора на ОУ “Петко Р.Слевйков“, съобщиха от Общината.

Лентата на новото съоръжение прерязаха вчера кметът на Община Пещера Николай Зайчев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и изпълнителният директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков.
„Това, което правим днес, показва социалната отговорност на една мощна фирма, каквато е „Биовет“ към обществото и към всички граждани на Пещера“, каза пред присъстващите кметът Николай Зайчев.

Към учениците, учителите и гостите се обърна и Цветан Цветанов: „Скъпи деца, пазете това, което е създадено, изразходвайте енергията си в спорта, не проявявайте агресия като чупите създаденото и така ще го ползвате по-дълго.“

Изпълнителният директор на „Биовет“ АД Ангел Желязков пък припомни, че най-голямата фирма в региона от години подпомага футболния клуб, както и клубовете по тенис на корт, тенис на маса и ракетомоделизъм в Пещера и винаги откликва, когато има нужда да бъде оказана подкрепа. „Тази площадка ние даряваме на град Пещера, на нейните деца и граждани. „Биовет“ има дългогодишна корпоративна социална политика, като през всички тези години е участвала в различни инициативи на община Пещера, в различни проекти“, каза още Желязков. А кметът на Пещера Николай Зайчев му подари почетен плакет с приза „Общински дарител“.

Многофункционалната спортна площадка се намира в центъра на града. Тя предоставя възможност да се играе футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса или фитнес на открито. Площадката е добре осветена, районът е облагороден и озеленен. Новата площадка ще бъде и с 24 часово видеонаблюдение, ще има и физическа охрана. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.17027 )


Време за изпълнение: 0.1121 сек., 0.0110 от тях за заявки.