Новина: Държавен архив – Пазарджик ще представи книгата «Пророци на България и на Армения» в Деня на отворени врати - 10 октомври
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 08 October 2018 - 14:53:18

   
Пазарджик


По повод професионалния празник на българските архивисти Държавен архив – Пазарджик обявява 10 октомври (сряда) за Ден на отворени врати, съобщиха от културната институция.

От 17,00 часа, в залата с постоянната експозиция на поета Теодор Траянов ще бъде представена книгата «Пророци на България и на Армения» – Теодор  Траянов и ген. Нъждех, съставител, научен коментар и редактор – г-жа Видка Николова.

Видка Никоова е завършила българска филология в СУ „Св. Климент Охридки”. Има две научни степени – доктор по филология и доктор на философските науки (култура). Издала е дванадесет авторски и съставителски книги в областта на историята на българската литература и култура, които през годините стават притежание на десетки национални и научни библиотеки в Европа, Щатите и Австралия. Участва в редица научни сборници, национални и международни конференции. Членувала е в Съюза на учените в България и в Сдружение на българските писатели. Живее и работи в София.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16906 )


Време за изпълнение: 0.0821 сек., 0.0140 от тях за заявки.