Новина: Пазарджик получи домакинството за Балканската купа по волейбол
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Friday 14 September 2018 - 16:30:02

ВК ХЕБЪР

Пазарджик спечели домакинството на тазгодишното издание на Балканската купа за клубни отбори, което го прави първия български град, който ще приеме финалната фаза на турнира. Балканската купа ще се проведе на 6-и и 7-и октомври в спортна зала “Васил Левски”, съобщиха домакините от Волейболен клуб „Хебър“.
Балканската купа е международният турнир на Балканската асоциация по волейбол (БАВ), която цели да развива спорта в Балканския регион, включително чрез организирането на тренировъчни лагери и официални състезания, както и да създаде добро сътрудничество между федерациите-членки, които са Гърция, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Турция, Албания, Македония и Молдова.

Освен „Хебър“ (Пазарджик), тази година покана за участие в Балканската купа ще получат още отборите на „ЧСМ Букурещ“ (Румъния), „Млади Радник“ (Сърбия) и „Зираат Банк“ (Турция). Форматът на турнира е пряка елиминация - полуфиналните двубои ще се състоят на 6-и октомври (събота), а финалът и двубоят за бронзов медал ще бъдат на 7-и октомври (неделя). Победителят в Балканската купа получава правото за участие в престижния европейски турнир Challenge Cup 2018-2019.

Кметът Тодор пьопов сподели удовлетворението си от това, че Пазарджик се е преборил в сериозна конкуренция за домакинството на този форум. "За нас това е отношение на уважение към труда и резултатите, които постигаме като град и като клуб през последните няколко години. Благодарим за подкрепата и на Българската Федерация по Волейбол за съдействието при кандидатстването за домакинство. Тяхната експертиза ни помогна много, за да преборим конкуренцията.” заяви кметът Тодор Попов. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16810 )


Време за изпълнение: 0.0900 сек., 0.0159 от тях за заявки.