Новина: SMS-паркиране и в Синята зона на Велинград
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 31 July 2018 - 13:17:34

 
Велинград


От 6 август /понеделник/ гражданите и гостите на Велинград ще могат да заплатят паркирането си в Синята зона чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационния номер на автомобила, на кратък номер 1359. Системата се въвежда с цел улесняване на гражданите и гостите, поясняват от администрацията   на СПА столицата.
Съответните места, където може да се паркира, ще бъдат обозначени със специални табели, които ще бъдат монтирани до края на седмицата. Стойността на един SMS е 1.20 лв./с ДДС/ за 1 час престой.
При изпращане на SMS, системата  автоматично  връща отговор на заявката за паркиране. Няколко минути преди изтичане на  времето за престой, гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната. Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час.
Проверката за това дали има заплатена такса с SMS ще извършват служителите от общинското предприятие „СИП и ТИЦ“.  Паркираните автомобили, за които не е изпратено съобщение и не е платено, ще бъдат блокирани със скоби, като глобата за това е 10 лв.





Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16616 )


Време за изпълнение: 0.0902 сек., 0.0178 от тях за заявки.