Новина: Чакат се резултатите от пробите на водите на Марица и Пишманка след сигнал за умряла риба
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 04 June 2018 - 16:55:28

 
Пазарджик


От РИОСВ – Пазарджиксъобщиха, че експерти от екоинспеццията, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) и Регионалната лаборатория към ИАОС са проверили вчера подаден сигнал на тел. 112. Сигналът за мъртва риба в река Марица, при моста между селата Синитово и Мирянци, е подаден в обедните часове от жител на с. Синитово.

Извършеният оглед по течението на реката е установил специфично помътняване и запенване на водите в посочения участък и наличие на единични бройки мъртва риба. Взетата водна проба е анализирана на място по показателите рН, температура, електропроводимост, разтворен и наситен кислород. Резултатите от водната проба са в норма.

Извършен е оглед и на река Пишманка. Установено е, че тя също е с променен цвят, мътна е и носи дребни частици пластмасови отпадъци и единични бройки мъртва риба. Взети са водни проби преди и след замърсяването – от моста, при „Каучук” АД и от моста - при „Джордан” АД. Извършен е оглед на площадките на фирми, предполагаеми източници на замърсяване – „Репак груп” ООД и „Екоинвест”ООД. Взети са водни проби и от локалните пречиствателни съоръжения на обектите.

За резултатите от анализа на водите и предприетите административни мерки, БДИБР и РИОСВ – Пазарджик ще уведомят своевременно.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16356 )


Време за изпълнение: 0.0914 сек., 0.0190 от тях за заявки.