Новина: Инвестициите в биткойн и други криптовалути дискутираха на семинар в конферентната зала на новия КРЕЗ членове на Сдружението на предприемачите
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
Monday 26 March 2018 - 14:52:40

  
Пазарджик


Криптовалутите, биткойните, как възникват, кой и как ги добива, възможностите за инвестиции в тях - тези въпроси разясни пред членове на Сдружението на предприемачите и представители на бизнеса в Пазарджик Оливър Панграц от позиционираната в Кьолн германска финансово-консултанска фирма Cryptogiants, специализирана в търговия с криптовалути. Семинарът се проведе в заседателната зала на новия КРЕЗ.

Оливър Панграц е застрахователен брокер и финансов консултант с над хиляда клиенти, а от криптовалути се интересува от една година – когато за пръв път си купува биткойни и след като за крако време успява да възвърне иневистицията си и да акумулира печалба, започва да се интересува по-професионално. В момента е консултант в тази сфера. Пред предприемачите в Пазарджик той представи историята на възникване на криптовалутите, видовете криптовалути, като по-конкретно се спря на биткойна – една от валутите, с които търгуват в Cryptogiants.

След като изтъкна основните предимства на този вид валута: невъзможност за фалшифициране, мигновен трансфер през интернет, ясна история на собствеността, Панграц отговори и на практически въпроси как става закупуването, каква е доходността, както и за рисковете от подобна инвестиция. Броят на биткойните е лимитиран при създаването им – 21 милиона, като до момента са произведени 16.9 милиона. Курсът им се движи около 8000 $  и на всеки 10 минути се произвеждат 12.5 нови биткойни. Пред предприемачите Оливър Панграц показа какво представляват ежедневните отчети за доходността. Част от присъстващите на семинара бизнесмени се оказа, че имат вече опит с някои видове криптовалути и се похвалиха с неголеми инвестиции, които обаче са били печеливши и са им донесли печалба. 


Пазарджик
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15944 )


Време за изпълнение: 0.1034 сек., 0.0202 от тях за заявки.