Новина: 11 представления в календара на театъра през април. Камен Воденичаров и Любо Нейков ще бъдат на пазарджишка сцена
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Thursday 22 March 2018 - 11:17:50


Театър Пазарджик април


4 спектакъла за деца и 7 представления на камерна и голяма сцена предвижда програмата за април на ДКТ "К. Величков" в Пазарджик. Премиерният спектакъл е "Бутилка оцет" на проф. Румен Рачев, в който като гост актьор участва Камен Воденичаров. Премиерите са на 5-ти и 18-ти април.
Другата голяма театрална звезда, която ще дойде в Пазарджик е Любо Нейков - в главната роля на познатата вече на пазарджишката общественост комедия "Жена ми се казва Борис".


ТЕАТРАЛНА ПРОГРАМА МЕСЕЦ АПРИЛ 2018

Театър Пазарджик април


“БУТИЛКА ОЦЕТ“ - ПРЕМИЕРА 05.04.2018 и 18.04.2018
Авторски спектакъл на проф. РУМЕН РАЧЕВ
по мотиви от едноименната новела на ПЕТКО СИМЕОНОВ
Сценография – ПЕТЬО НАЧЕВ
Музика – ДИМИТЪР ХРИСТОВ
Костюми – ЕЛИС ВЕЛИ
Кукли – МИЛА ВЕЛИКОВА

Трима приятели предп,иемат вълнуващо пътуване с цел – пренасяне на бутилка оцет.
Странните неща, които им се случват ги довеждат до метаморфоза на мисленето и те, като че ли извървяват дългия път от примирението до тихия протест на човешкото достойнство.
Смешно – тъжна сатира на житейската философия на наивните, честни и добри хора от моето поколение, живяли „вчера“, живеещи „днес“, а може би ще доживеят и „утре“.
Проф. Р. Рачев
Участват: Камен Воденичаров (гост), Гроздан Даскалов, Тодор Кайков, Калин Попов, Иля Пепеланов, Нели Сиракова, Детелина Стойчева, Кристина Топалова

На Голяма сценаЛюбимото представление на всички българи “Жена ми се казва Борис” се завръща на наша сцена 16.04.2018г.
Изненадата е нов актьор, любимият Любо Нейков.....

Комедия от Рафи Шарт
Превод : Светлана Панчева
Постановка: ВЛАДЛЕН АЛЕКСАНДРОВ
Сценография : ПЕТЬО НАЧЕВ
Костюми : АНТОНИЯ ПОПОВА И АЛИНА ТЮТЪР
Актьори: СТАНИМИР ГЪМОВ, ЛЮБО НЕЙКОВ, СТЕФАН РЯДКОВ, ПЕТЬО ПЕТКОВ - ШАЙБАТА , ДИАНА ЛЮБЕНОВА, ЕРНЕСТИНА ШИНОВА И ЖАНИНА ДОНЧЕВА
Никой няма да иска да се окаже в положение, когато любовница му внезапно му заявява, че ще се срещне с жена му, за да й разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка! Случайността изпраща на Жорж (Станимир Гъмов) спасител, в лицето на артистичния и изобретателен Борис (Любо Нейков). “Спасителят” обаче забърква такъв вихър от недоразумения, че една провинциална брачна двойка панически бяга от Париж, за да е далеч от столичните безумия, една жена губи мъжа си, друга – любовника си, един мъж през съвсем кратки отрязъци от време се чувства ту като рогоносец, ту като щастлив съпруг, друг вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

На Голяма сцена..."ЖЕНСКА ЛОГИКА" 03.04.2018

от АНАТОЛИЙ КРИМ
превод Надя Попова
постановка ВЛАДИМИР ПЕТКОВ
сценография и костюми ПЕТЪР МИТЕВ
В спектакъла участват: ЛЮДМИЛА ДАСКАЛОВА, ГЕОРГИ КЕРМЕНСКИ, КРИСТИНА ТОПАЛОВА (гост), ДИАНА ДОСЕВА, ТОДОР ТАНЧЕВ.

Една самотна, все още млада жена е изправена пред избор: Богат и влиятелен мъж и предлага женитба. Прелюдия към нея е разходка до Париж. Появите му са в стила на едновремешните аристократи, макар и в условията на днешна Русия: Луксозен автомобил „Бентли“ вместо каляска и неизменните каси с шампанско. Съперникът му няма какво да предложи освен любовта си. Изборът, който прави младата жена, като че ли противоречи на логиката. А може би не. Ако е оправдано понятието „женска логика“, както известният украински драматург е озаглавил творбата си. „Лирическа комедия за любовта“ – така театралната критика в родината на Анатолий Крим характеризира пиесата след една от многобройните и постановки.
На камерна сцена
"БИХТЕ ЛИ СЛЕЗЛИ ОТ ЖЕНА МИ?" 10.04.2018

От Андрей Калудов
Постановка: АНДРЕЙ КАЛУДОВ
Сценография и костюми - ДИЛЯНА АСЕНОВА
Участват: ДЕСИ БАКЪРДЖИЕВА, ВАСИЛ ДРАГАНОВ, ПЬОТР КШЕМИНСКИ, ВЕСЕЛИН ЦАНЕВ.

Мастит съдия е поразен от невиждано събитие - тайнствена ръка променя присъдите произнесени от него и погазва свещеното правило на закона и съвестта. Още по-изненадващи семейни събития се стоварват върху него и то точно в момент, когато се е открил шанс да се издигне неудържимо в обществото. Поразяващо се добавя любовно обяснение от най-неочакваната влюбена жена. И всичко това само в една нощ, в едно преживяване, изпълнено с криминални събития, разтърсващи емоции, предателство и нови надежди... Събитията връхлитат героите и зрителите през много смях и драматизъм. Комедията е картина на болните моменти от живота на обществото ни и заедно с това разкрива вътрешните терзания на отделната личност в едно объркано общество.

Комедия
На Камерна сцена
"МИХАЛ МИШКОЕД" 12.04.2018 - ГОСТУВА ГАБРОВО

Зех тъ, Радке, Зех тъ!
Всичко е много българско и звучи изумително съвременно.
Иначе историите в тази комедия са две паралелни: в едната наивният и влюбен до уши Михал се оставя да бъде окраден до шушка от един изобретателен младеж и една алчна старица; в другата попреминалата годинките Мария се кани да роди, а доктор Никола подклажда абсурдните и надежди. И как ще завършат тези истории? Ами доста съвременно и доста логично. Смешно, смешно, та чак да ти стане жал.

Постановка: Невена Митева
Сценография: Радуил Серафимов
Хореография: Лъчезар Захариев
Музика: Румелия Алексиева
Консултант: Велизар Велчев

Участват: Димо Димов, Мартин Властанов, Светослав Славчев, Петко Петков, Ангел Калев, Илия Костадинов, Васил Грънчаров, Валери Радев, Даниел Тотов, Димитър Петров.
На Голяма сцена
"Любовните трепети на тарантулите" по пиесата "Сентръл парк уест " от Уди Алън - 17.04.2018
Постановка Бойко Илиев
Сценография и костюми НИНА ПАШОВА
Участват:
Параскева Джукелова /гост/
Георги Керменски
Мая Бежанска/ гост/
Тодор Танчев
Илияна Лазарова/ Никол Карабинова

В течение на по-малко от два часа между жените и мъжете на две приятелски семейни двойки се разгръща сложна игра на нападение и отбрана с много удари под пояса и на принципа всеки срещу всеки. Всичко започва с това, че 50-годишният Сам заявява, че напуска жена си, защото е влюбен в друга. Съпругата незабавно привиква на обяснение предполагаемата виновница. Тя не отрича, но се оказва, че това е само малка част от истините, които една след друга ще се разкрият. През цялото време между четиримата брачни партньори на средна възраст и едно неочаквано появило се младо момиче се говори за любов, но от любовни чувства всъщност няма и помен, по на място е словосъчетанието „сексуален глад“, което един от персонажите произнася, но и това, присъщо на паяците тарантули състояние, придобива в пиесата карикатурни форми чрез толкова специфичния хумор на Уди Алън.

На Камерна сцена

“С ЛЮБОВТА ШЕГА НЕ БИВА” от АЛФРЕД ДЬО МЮСЕ - 24.04.2018
Причините са много - брилянтната игра на отличните комедийни актьори на Пазарджишкия театър, впечатляваща режисура, сценография, сюжет, който няма да ви остави безразлични...шедьовър на френската драматургия, който оживява на нашата сцена...
Превод: ЕРМА ГЕЧЕВА
Постановка: ПЕТЪР ДЕНЧЕВ
Сценография и костюми: ПЕТЪР МИТЕВ
Музика: ХРИСТО НАМЛИЕВ
В ролите: ТОДОР ТАНЧЕВ, АВГУСТИНА-КАЛИНА ПЕТКОВА (гост), СТЕФАН ПОПОВ (гост), ЕЛЕНА ЗАМЯРКОВА, СИМЕОН ГЪЛЪБОВ, ЛЮДМИЛА ДАСКАЛОВА, ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ

Подарете си театър!!!
Подарете си изкуство!!!
Подарете си наслада!!!
На Камерна сцена
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15910 )


Време за изпълнение: 0.0528 сек., 0.0095 от тях за заявки.