Новина: Председателят на Комисията по регионално развитие на ЕП ще е лектор на учениците младши посланици на ЕС от гимназия „Иван С. Асаков”
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Monday 05 March 2018 - 17:11:33


Пазарджик

Председателят на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент Искра Михайлова, ще бъде гост–лектор на учениците младши посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”- Пазарджик, на 06 март 2018 г. (вторник) от 12,30 часа, в поредната инициатива „Коридорът е Европа”. В рамките на един учебен час, учениците и Искра Михайлова ще дебатират заедно по темата „Моята България, моят регион, моята Европа, нашето бъдеще”, по седми доклад за икономическото, социално и териториално сближаване. Младшите посланици на Европейския парламент от ПГ „Иван  С..Аксаков” ще имат възможност от първо лице да се запознаят с работата на европейските народни представители и да проведат симулация на заседание на Комисията по регионално развитие по седмия доклад за сближаване, съобщи директорът на гимназията Иванка Ваклинова. 
Инициативата е част от Програмата „Училище посланик на Европейския парламент” на Информационното бюро на ЕП в България. През септември Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков” бе избрана сред 140 училища от цялата страната и стана едно от 30-те училища посланици на Европейския парламент в България.

Учениците младши посланици от училището бяха избрани от съучениците си чрез преки ученически избори. Проведените до момента инициативи и разяснителни кампании от учениците, наредиха ПГ „Иван С. Аксаков” - Пазарджик в топ четири на училищата посланици на ЕП в страната, след изготвените междинни оценки на изпълнението на дейностите по Програмата, допълни още директорът на гимназията.

Снимка: Архив ПАмедия 2017 - Една от първите инициативи на аксаковци - "Коридор на Европа" в училището
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15800 )


Време за изпълнение: 0.0984 сек., 0.0172 от тях за заявки.