Новина: "Синята зона" я поема друг оператор, са съобщили от общината на омбудсмана
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 02 February 2018 - 13:20:07


Пазарджик, Синя зона,

Община Пазарджик планира да възложи поставянето на скобите за нарушение при паркиране в "Синята зона" на друг оператор. Това стана ясно на днешната пресконференция на омбудсмана на  Пазарджик Георги Шопов. Към момента тази дейност се изпълнява от служители на общинското бюджетно мероприятие "Паркинги и охрана".
Омбудсманът на Пазарджик коментира жалби на граждани, постъпили при него, във връзка с санкции за паркиране в "Синята зона". "Когато на нарушител му се сложи скоба, той се санкционира двойно, заяви Георги Шопов и обясни защо: "За да се отбокира скоба, човекът трябва да представи фискален бон, че е платил глобата и съответно отива да плати, връща се. Защо трябва да има тази санкция , аз предложих това да става с ПОС терминал. От Общината ми отговориха, че скоро ще има промяна в оператора на тази дейност и така тези въпроси ще се решат".

Контрола по спазването на правилата за паркиране в "Синята зона" в момента е възложен на общински служители, но с решение на Общинския съвет, тази дейност може да се поеме и от фирма, която да осигури по-бързо освобождаване от скобите, поставени на нарушителите.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15580 )


Време за изпълнение: 0.0880 сек., 0.0182 от тях за заявки.