Новина: "С любовта шега не бива" - новата премиера на ДКТ "К. Величков"
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Thursday 04 January 2018 - 16:13:25

С любовта шега не бива

Първата премиера за тази година на ДКТ "Константин Величков" в Пазарджик ще е на 24 януари. Постановката е на Петър Денчев - "С любовта шега не бива" от  Алфред Дьо Мюсе. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката - на Христо Намлиев.
В ролите ще видим ТОДОР ТАНЧЕВ, АВГУСТИНА-КАЛИНА ПЕТКОВА (гост), СТЕФАН ПОПОВ (гост), ЕЛЕНА ЗАМЯРКОВА, СИМЕОН ГЪЛЪБОВ, ЛЮДМИЛА ДАСКАЛОВА и ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ.

И както подсказва заглавието, в пиесата ще иде реч за любов и човешки взаимоотношения: Пердикан – централният герой на пиесата се опитва да спечели любовта на Камий – момиче, прекарало последните десет години от живота си в манастир. Оръжието, към което той посяга, е може би най-използваното от арсенала на любовните битки. Младият мъж ухажва привлекателната и простодушна Розет, за да предизвика ревността на Камий. И успява. Само че, току-що пламналата между тях взаимна любов внезапно трябва да угасне. Защото Розет, взела за истина любовната игра на Пердикан, се вижда изоставена и извършва постъпка, която кара другите двама от любовния триъгълник да си кажат сбогом.
Въпреки драматичния финал авторът е обозначил творбата си като комедия, а да осмислят това жанрово определение грижа имат актьорите на Пазарджишкия театър.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15394 )


Време за изпълнение: 0.1042 сек., 0.0189 от тях за заявки.