Новина: Бежанци в товарен влак бяха открити на жп гарата в Септември
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Wednesday 20 December 2017 - 12:33:30

vlak_septemvri.jpg
 
28 чужденци, сред които и деца, по първоначални данни сирийски граждани, са задържани тази нощ в района на жп гара - Септември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Пазарджик.


Около 2.30 часа полицейски служител от Дирекция „Жандармерия“, който охранявал района на гарата, извършвал обход на периметъра. Преминавайки покрай международен товарен влак, спрял за претоварване, полицаят чул човешка реч от единия от вагоните. Вагонът бил без нарушения на пломбажните въжета и митническите пломби. Униформеният незабавно подал сигнал на колегите си от РУ - Септември. Установено било, че в този вагон пътуват незаконно пребиваващи на територията на страната ни чужденци - общо 28 човека – мъже, жени и деца, всички без валидни документи за самоличност.
На място са изпратени и екипи на група „Миграция“ при ОДМВР - Пазарджик, които са започнали работа с чужденците. Пристигнал е и екип на „Спешна помощ“, който е извършил първичен медицински преглед на всички. Особено внимание е обърнато на децата, които са на възраст между 1 и 17 години, уточниха от полицията.
Полицейските служители са извършили и щателна проверка на цялата влакова композиция - други хора не са открити.
Днес чуждите граждани ще бъдат транспортирани в специализиран дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Работата по случая продължава.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15316 )


Време за изпълнение: 0.0631 сек., 0.0091 от тях за заявки.