Новина: С новия разпределител "Хебър" победи "Миньор" с 3:1 гейма и запази 5-то място в класирането
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Sunday 17 December 2017 - 12:03:39


ПазарджикВ "движение" Любомир Агонцев се включи в отбора на "Хебър", при това успешно. Подписалият в края на работната седмица с пазарджишкия тим  разпределител на "Тетевен Волей" изигра целия мач срещу пернишкия "Миньор," почти без тренировки с новите си съотборници.
Пренапрегнати от кадровия трус след загубата срещу "Пирин" Разлог и последвалото публично недоволство на кмета Тодор Попов, момчетата на Атанас Петров излязоха сякаш сковани и дезориентирани на волейболното поле. От това се възползваха съперниците им и набързо взеха първия гейм, в който старши треньорът Петров  търсеше оптималната шестица. Той не рискува да пусне контузения Минчо Минчев, който загряваше с резервите.

С втория гейм обаче дойде времето на Любослав Симеонов, който разгърна потенциала си - и в нападение, и на началния удар. С негови два аса "Хебър" затвори  най-важната част от срещата, като разликата от 15  точки е показател за "окопитването" на хебърци. Симеонов се оказа и най-добрият реализатор  с 18 точки.

През следващите два гейма се видя колко е важно да имаш добър разпределител, макар и още несвикнал със залата и новия си отбор. Блокадата заработи, а Палийски демонстрира няколко от специалитетите си през центъра. Освен с подобрения си начален удар, македонецът Александър Ляфтов се открояваше  с желанието и енергията си за игра както до мрежата, така и в защита. При отсъствието на Минчо Минчев именно той се нагърби с ролята на лидер, която се оказа, че му отива. А това вече е обещаващо  - добър разпределител и трима мощни нападатели, единият от които, работещ с лявата ръка.

Резултатите в отделните геймове на последния за сезона домакински мач на "Хебър": 21-25; 25-10; 25-22; 25-20.
На 7 януари пазарджишките волейболисти посрещат в зала "В. Левски" отборът на Тетевен за Купата на България, но преди това - на 23 декември гостуват на "Нефтохимик". Бургазлии вече са втори  в класирането с 29 точки, колкото има и водачът "Пирин" Разлог , а "Хебър" запази петата си позиция.


Пазарджик
Пазарджик
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15296 )


Време за изпълнение: 0.0873 сек., 0.0121 от тях за заявки.