Новина: Велинградчанин опитал да избяга с ИФА на полицейски патрул, при масираната полицейска акция от петък до днес
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Monday 13 November 2017 - 12:29:58


Велинград


Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и полицейските управления в областта проведоха масирана полицейска акция свързана с контрола над участниците в движението.

От петък до днес екипите са проверили стотици автомобили от всякакъв тип. Образувани са полицейски производства за управление с алкохол над 1.2 промила, за нерегистрирано по надлежния ред МПС, както и шофиране с отнето свидетелство за управление на МПС. В 31 случая при проверки по републиканската пътна мрежа на товарни автомобили е констатирано липса на валиден винетен стикер.

Най-интересен е случаят, станал в петък следобед във Велинград. В района на контролен горски пункт „Чепино“ автопатрул спрял за проверка товарна „ИФА“, управлявана от велинградчанина Т.П.- 40г. Униформените констатирали, че мъжът е зад волана на камиона, без да притежава винетка. Тогава предприели съставянето на акт по Закона за движение по пътищата. Виждайки случващото се, Т.П. скочил обратно във возилото и потеглил с намерение да се укрие. С помощта на втори автопатрул камионът бил засечен и спрян в района на лесопарк „Клептуза“. Така, освен с акт, мъжът се сдобил и с бързо полицейско производство.    


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.15117 )


Време за изпълнение: 0.0852 сек., 0.0148 от тях за заявки.