Новина: Петата нова детска градина в община Пазарджик откриха на Празника на с. Сарая
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Thursday 26 October 2017 - 14:55:19


Пазарджик"Ние сме последователни в нашата социална политика. Това е петата нова детска градина, която правим в общината. Изпълняваме най-важния си ангажимент - да създаваме условия, в които да възпитаваме нашите деца."Това каза кметът на Пазарджик на официалното откриване на детска градина в  Сарая. Днешният Димитровден е празник на селото.

 Детското заведение се помещава в сградата на бившия училищен стол в двора на основното училище, за чиято реконструкция и обзавеждане  Община Пазарджик вложи собствени средства  в размер на 210 798 лв. Оформено е  дворното пространство и са поставени подходящи детски съоръжения.
Четири детски учителки и четири помощник-възпитатели ще се грижат за 34 деца  в две групи.

Считам, че с откриването на детската градина в днешния ден ние узоволетворяваме още една важна нужда на село Сарая и съм сигурен и убеден, че децата тук ще се чувстват добре, а по този начин решаваме и немалко проблеми на самите родители, каза още Тодор Попов и обеща до края на този мандат да бъде завършена и църквата, която се строи в селото.

В приветствието си началникът на Инспектората по образование Валентина  Кайтазова  отбеляза, че  откриването на поредната образователна институция е израз на последователната политика, която Община Пазарджик провежда през последните години за осигуряване на добри възможности за отглеждане и възпитание на децата в общината.
Тя поздрави жителите на Сарая, учителите и целия персонал, който ще работи , като подчерта, че е изключително важно децата да бъдат обхванати 2 години преди постъпването в първи клас.

Кметът на селото Николай Минчев благодари на Тодор Попов и сподели, че изграждането на градината е било негова "детска" мечта, напомни за доизграждането на църквата и покани всички гости на празника на селото.

Пазарджик
saraya_detgr3.jpg


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14994 )


Време за изпълнение: 0.0888 сек., 0.0157 от тях за заявки.