Новина: Полицията се "стяга" за първия учебен ден
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 13 September 2017 - 16:32:14


гл. инспектор Асен ГешевИзвършили сме проверка на всички учебни заведения по отношение на вертикална и хоризонтална маркировка, наличието на пътни знаци, съобщи на пресконференция по рано днес гл. инспектор Асен Гешев - началник на Сектор "Пътна полиция" в ОД МВР-Пазарджик, за предприетите мерки по повод първия учебен ден .

 Там, където е установен пропуск, са написани съответните сигнали и писма. Освежена е маркировката в община Пазарджик пред повечето училища, където е било необходимо.
Стартира и традиционната акция "Децата тръгват на училище - да ги пазим на пътя!", по която сектор "Пътна полиция" ежедневно извършва дейности. Проведена е и традиционната среща с директорите на училища и детски градини по отношение на противопожарните изисквания и пътния контрол.

Мерките няма да бъдат епизодични, свързани с първия учебен ден 15 септември, увери регионалният говорител на полицията Мирослав Стоянов.ОД МВР е разпоредила на районните управления да бъде изготвен списък със служители, всеки един, от които индивидуално отговаря за училище или детска градина. те са в пряк контакт с директорите. Инспекторите от детска педагогическа стая" - също. Успоредно с това е проведен инструктаж на охранителитге как да се държат и как да осъществяват активно пропускателен режим.Направени са указания да използване по-ефективно на видеонаблюдениетоь, където има изградено такова.  Предприети са мерки за недопускане в близост до училищата на наркодилъри, проверени са и търговски обекти за продажбата на тютюневи изделия в периметъра, забранен за извършване на този вид търговска дейност.

Изготвя се график съвемстно с РУО. Служители от  сектор "Пътна полиция" минават през всяко едно училище. На срещите с учениците се организират беседи за пътната безпоасност. Същото се отнася и за детските градини, допълни гл. инспектор Асен Гешев

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14717 )


Време за изпълнение: 0.0530 сек., 0.0091 от тях за заявки.