Новина: За сбиването на стадиона в Пазарджик засега е задържан само един, на работна среща са набелязани превантивни мерки
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Tuesday 29 August 2017 - 12:06:31


ПазарджикПродължават активните действия на служители от РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик по установяване на лицата, участвали в грубото нарушаване на обществения ред по време на срещата между отборите на "Хебър" - Пазарджик и "Миньор" - Перник, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Образувано е полицейско производство за хулиганство по чл.325, ал.2 от НК. Към момента за срок от 24 часа е задържан И.М.- на 29 години от Пазарджик. Провеждат се действия за установяване и на други лица от двете агитки, имащи отношение към извършеното престъпление.

Процесуалните действия са съгласувани и се провеждат под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Паралелно с това са предприети превантивни действия за недопускане на други подобни инциденти по време на спортни събития. Проведена е работна среща между представители на собственика на стадиона, на футболния клуб в Пазарджик, представители на „Охранителна полиция“ при ОДМВР и РУ-Пазарджик. Сформирана е комисия, която да проследи изпълнението на предписанията за подобряване на сигурността вътре и непосредствено около спортното съоръжение. За случилото са информирани и структурите на Българския футболен съюз.  

От Дирекцията на полицията припомнят обстоятелствата от началото на футболната среща, когато е възникна спречкване между фенове на двата отбора,  бързо прераснало в масово сбиване. По това време на територията на стадиона охраната е осъществявана от служители на частна охранителна фирма. При така създалата се обстановка се наложило максимално бързо придвижване и навлизане на около 50 униформени служители от РУ-Пазарджик, които да възстановят реда и създадат условия за нормално и спокойно провеждане на футболната среща. В резултат на сбиването са пострадали двама души – един охранител и зрител от Пазарджик. Те са с различни наранявания в областта на ръката и лицето, оказана им е медицинска помощ в МБАЛ-Пазарджик.       
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14615 )


Време за изпълнение: 0.0536 сек., 0.0123 от тях за заявки.