Новина: Румен Петков и двамата съветници в ОбС-Пазарджик оповестиха готвен протест от Младежката организация на АБВ срещу продажбата на гората край Црънча
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Monday 28 August 2017 - 13:31:05


АБВ, Пазарджик,От 4 септември младежката организация на АБВ ще започне протести пред гората в землището на Црънча в знак на протест срещу решението на Общинския съвет в Пазарджик за продажбата на 380 дка гора. Това обяви общинският съветник от АБВ Атанас Шопов на пресконференция в БТА,излъчвана онлайн. В брифинга участие взеха още  колегата на Шопов в ОбС Ангел Минков и членът на Изпълнителното бюро на партията - Румен Петков.

Въпреки че прокуратурата се самосезира по този казус, съветниците от АБВ също са подали сигнал до правоохранителната институция за продажбата на гората. Според него аргументът на общината, че ще спести разходи от охрана на имота не отговаря на истината, тъй като гората и в момента се охранява от Държавно горско стопанство Пазарджик и това не струва нищо на общинската хазна. Атанас Шопов изказа опасения, че общината ще се разпореди с гората по Закона за приватизация, където не се гледа данъчната оценка на имота. Другите му притеснения са, че кредитори на общината биха заявили претенции и горският масив да бъде по думите му "заграбен".

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14612 )


Време за изпълнение: 0.0951 сек., 0.0155 от тях за заявки.