Новина: Бойко Борисов към работниците: Дойде време да се радваме, че ви има
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
Tuesday 01 August 2017 - 16:54:27


Пазарджик
Така министър-председателят се обърна към работниците и служителите на немската компания "Костал" при официалното откриване на завода  й в Пазарджик. Борисов сподели още:
"Най-големият проблем в момента ни е работната ръка. Докато преди няколко години говорехме за безработица, сега е под 7%. Всъщност, тези, които не искат да работят, са безработни.
Да се ннадяваме, че новите собственици с това мощно и високотехнологично производство ще дават и по-високи заплати.
През последните няколко години  само в автомобилния сектор близо 40 хил. работни места се откриха.  Преди няколко дни в Ямбол открихме на "Лидл" огромна инвестиция - най-големият разпределителен център на Балканите. Ако е рекъл Господ, следващия месец в Плевен ще открием инвестиция за над 100 млн. евро, осигуряваща 8000 работни места.

Аз съм много благодарен и във ваше лице искам да благодаря на целия немски семеен бизнес, който е гръбнака на немската икономика - и разбира се, на канцлера и на всички наши приятели там. Защото България е дестинация за инвестиции  и немските компании - от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен - в цяла България строят заводи. Хубавото на тези компании е, че всичко се изнася. Това може само да радва икономиката на една страна.
Пожелавам Ви, да сте живи и здрави, и успешни. От вашата работа зависи много. Защото интересът към нас не е само на думи. Виждате сами. Ние трябва да отговорим с квалифицирана, с дисциплинирана, с умна работна ръка, ако искаме просперитета на държавата."

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14496 )


Време за изпълнение: 0.0871 сек., 0.0149 от тях за заявки.